Du är här

2018-11-19

Nybyggd gruppbostad för dig med förvärvad hjärnskada öppnar inom kort

Just nu färdigställs en helt ny gruppbostad i det lilla samhället Lillkyrka utanför Enköping. Inom kort startar vi i Olivia omsorg vår verksamhet där.

Lillkyrka gruppbostad  är ett LSS-boende och vänder sig till dig med förvärvad hjärnskada. Här erbjuds du stöd i din vardag och erbjuds att planera och delta i fritidsaktiviteter varje vecka.

Vi lägger stor vikt vid att infria de grundläggande principerna i LSS. Vi beaktar alla dina livsområden och anstränger oss särskilt för att erbjuda dig stöd utifrån vilka behov, styrkor, intressen och drömmar du har.

Fysisk miljö

På Lillkyrka gruppbostad bor du i en egen lägenhet med sovrum, kombinerat kök och vardagsrum, och badrum. Boendet består av sex integrerade lägenheter och ett gemensamt kök och allrum där vi dagligen träffas, umgås, fikar eller äter tillsammans.

Kommunikationer, service och miljö

Lillkyrka är en tätort i Enköpings kommun belägen 13 kilometer från Enköping. Lillkyrka är ett lugnt samhälle med naturen alldeles inpå knuten. Här finns bland annat en aktiv idrottsförening Södra Trögds IK.

Lokalbuss går mellan Lillkyrka och Enköping. I Enköping finns ett stort utbud av kultur och nöjen, idrottsanläggningar och idrottsevenemang, natur och friluftsliv,  parker och badplatser.

Om medarbetarna

Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap av att arbeta med målgruppen. Deras arbete vilar på en tydlig värdegrund och de har ett tydligt uppdrag.  Medarbetarna vet att de är här för att skapa förutsättningar för bästa livskvalitet för dig som bor på gruppbostaden. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av  omvårdnadsprogrammet, YH-utbildning inom social omsorg. Olivia omsorg erbjuder sina medarbetare ett utbildningspaket samt ombudsnätverk med inriktning mot kvalitet, värdegrund, hälsa.

För att vara berättigad en plats på Lillkyrka gruppbostad måste du ha ett beslut om  insatsen Boende med särskild service enligt LSS 9:9. Detta får du genom din biståndshandläggare på kommunen. För mer information kontakta oss gärna.

Fler nyheter

2019-04-05

Hur ser framtidens LSS-boende ut?

Den 22-23 maj hålls konferensen Framtidens behovsanpassade LSS-boende 2019 och Olivia Omsorg deltar med två talare.

- För mig handlar det om de unga brukare som kommer till våra bostäder idag, säger Erika Björkholm, VD på Olivia Omsorg och en av talarna på konferensen. Är våra LSS-verksamheter verkligen optimala för den yngre målgruppen? Jag tror vi behöver utmana den rådande uppfattningen i att alla med utvecklingsstörning ska bo på ett specifikt sätt. Vi får inte tappa flexibiliteten och möjligheten att välja, och då kan inte heller varje bostad se ut på samma sätt.

Hjälp oss stödja Musikhjälpen 2018!
2018-11-28

Hjälp oss stödja Musikhjälpen 2018!

Att människor med olika funktionsvariationer ska kunna leva ett självständigt liv i samhället utifrån sina behov och förutsättningar är en självklarhet för oss. Tyvärr är det inte så det ser ut överallt i världen.

Vi vill bidra så mycket vi kan för att människor på andra platser på jorden ska få samma förutsättningar som vi har här i Sverige.

Att årets Musikhjälpen fokuserar på människor med funktionsnedsättningar ser vi som väldigt välkommet. Hjälp oss förmedla omsorg i alla led:

Olivia Omsorg vinner upphandling i Vaxholm på kvalitet
2018-09-05

Olivia Omsorg vinner upphandling i Vaxholm på kvalitet

Olivia Omsorg har vunnit en upphandling gällande driften av en gruppbostad, en servicebostad och en daglig verksamhet i Vaxholms kommun, Stockholm.

– Vi är så glada och stolta över att ha vunnit denna upphandling där kvalitet har varit avgörande, kommenterar Erika Björkholm, vd Olivia Omsorg.

Upphandlingen var en ren kvalitetsupphandling med fast pris där Olivia Omsorg fick högst poäng i utvärderingen av samtliga deltagande företag. Avtalet omfattar totalt 32 platser och löper fyra år från och med den 1 april 2019, med möjlighet till förlängning med ytterligare 2+2 år.